Honor 9: épphogy bejelentették, máris tarol

A Huawei által életre hívott Honor márka a kezdeti bukdácsolás után szépen magára talált. Ebben az egyik leghathatósabb segítsége egyértelműen a Honor 8 volt, de persze a korábbi kiadások és azok változatos verziói is elérték, hogy a középkategória minden egyes ártartományába essen legalább egy Honor modell.

Mivel a folytatások korát éljük, a Honor 9 törvényszerű volt, és arra is lehetett számítani, hogy még vonzóbb lehet a sorozat azok számára, akik megfizethető, de minden fontosabb területen maximum közelit nyújtó mobilt szeretnének. A Honor 9 ebben a harcban egy 5,15 colos, 1080p felbontású (a DCI-P3 színteret támogató) kijelzőt, illetve a saját gyártású Kirin 960-os SoC-t használja, ami egyébként a Mate 9 és P10 készülékekben is megtalálható.

Honor_9_bothsides

A 4/6 GB RAM (modelltől függően) alkalmazása sem túlságosan gyakori ezen az árszinten, ami mellett 64, illetve 128 GB-os tárhelyű kiadásokkal kell, lehet számolni (a hibrid SIM tálca miatt microSD-vel bővíthető). A hátlapon most is kettő, egy 12 és egy 20 megapixeles, 2x optikai zoomos kamera található, amelyek közös erővel 4k videót is képesek rögzíteni. A 8 megapixeles selfie objektív mellett még a 3200 mAh-s akku, a fémház, a fényes, üvegborítású hátoldal, és a továbbra is kitartó 3,5 mm-es jack csatlakozó érdemel említést.

Honor9_back

A Honor 9 pár napon belül, június 16-án debütál Kínában, ahol a kereskedők máris arról számolnak be, hogy elképesztő az érdeklődés a telefon iránt. A JD.com vezetői szerint egyetlen nap alatt több mint 350 ezer regisztráció érkezett a telefonra, ami még előrendelést sem jelent, de a mennyiség miatt, illetve annak tudatában, hogy ez egyetlen kereskedő adata, ez komoly eladott darabszámot vetíthet elő.

A Honor 9 a hónap végén Berlinben mutatkozik be az európai piac előtt, így addig csak a kínai árképzésből indulhatunk ki a várható árazást illetően. A 64 gigás 355 eurónak megfelelő jüanba kerül majd, de a 128 GB-os 400 eurós árcédulája is azt jelzi, hogy átszámítva nem sokkal lesz több 110 ezer forintnál. Itthon persze a vám és adóköltségek még drágítanak majd rajta, de még így is egy érdekes darabja lehet a hazai kínálatnak.

Honor9_front_01